Help, mijn netwerk heeft FOMO!
In gesprek met samenwerkers over hun ervaringen met netwerk-FOMO. Maak kennis met diverse verschijningsvormen en aspecten van dit fenomeen
In gesprek met samenwerkers over hun ervaringen met netwerk-FOMO. Maak kennis met diverse verschijningsvormen en aspecten van dit fenomeen
Een effectief opgavenetwerk staat of valt bij goede netwerkleiders. Netwerkleiders in het hart van het netwerk. Hoe word je een betere netwerkleider?
Martijn Vroemen is gastdocent in onze leergang. Hij kijkt vooral naar jou als persoon in de samenwerking en geeft je handvatten om met jezelf aan de slag te gaan.
Wel of niet aanhaken bij een samenwerkingsverband. Soms is er angst om niet mee te doen. Een blog over netwerk-FOMO.
Een maatschappelijk vraagstuk gaat over grenzen van organisaties, schaalniveaus, sectoren en vaste rollen heen. Wat vraagt het van de samenwerkingspartners? Een blog van Manon de Caluwé.
Een draaiboek voor samenwerken aan maatschappelijke vraagstukken is er niet. Wel zijn er handvatten, inzichten en mooie praktijkcases.
De Gemeente Den Haag was op zoek naar een andere manier van samenwerken die uitgaat van professioneel partnerschap. Lees hoe training kan bijdragen aan een professionelere werkwijze.
Roel van der Heijden vertelt over zijn rol als netwerkleider van een zoals hij het zelf noemt een veelkoppig samenwerkingsvraagstuk. Welke handvatten heeft hij gekregen tijdens de leergang?
Ben Gomes-Casseres is een grote naam op gebied van allianties. In een blog deelt Wilfrid Opheij zijn ervaringen met het boek Remix strategy van Gomes-Casseres.
Een (netwerk)samenwerking evalueren houdt vaak in: iedere keer opnieuw het wiel uitvinden. Dit was ook de ervaring van Proscoop. Deze regionale ondersteuningsstructuur (ROS) ging een pilot aan met de Samenwerking.app van Common Eye om de evaluaties meer te stroomlijnen, waardoor ze minder tijd kosten. In gesprek met adviseur Elisabeth Floor van Proscoop die de pilot heeft begeleid.