Ben Hammer sluit zich aan bij Common Eye

Ben Hammer zal zich per 1 juli a.s. aansluiten bij Common Eye. Voor Common Eye is de komst van Ben een belangrijke stap om verder te kunnen groeien op het snijvlak van gezondheidszorg en (gemeentelijke) overheden. Partner en medeoprichter Robin Bremekamp: “We hebben Ben eerst in opdrachten leren kennen en waren toen al onder de indruk van zijn verbindende vaardigheden tussen mensen, inzicht in samenwerkingsprocessen en analytische vermogen. Toen we met elkaar in gesprek raakten, werden we steeds meer enthousiast over de kansen van deze samenwerking”.

Ben Hammer over zijn overstap: “In alle jaren dat ik actief ben geweest als bestuurder heb ik samenwerking altijd een interessant én relevant thema gevonden. Voor mij is het overduidelijk dat de resultaten beter worden door goede samenwerking. Besturen en samenwerken zijn voor mij onlosmakelijk verbonden. Ik zie het als een fantastische uitdaging om als adviseur vanuit Common Eye organisaties en overheden bij dit belangrijke thema te adviseren en te ondersteunen”.

Ben Hammer gaat zich bij Common Eye vooral richten op samenwerkingsvraagstukken op het snijvlak van gezondheidszorg en overheden. Op dit moment gaat dit vaak over samenwerking in het sociaal domein. Voor de komende jaren voorzien wij een groot aantal vragen op de samenleving afkomen, waarbij juist op dit snijvlak samenwerking de oplossing is, onder andere:

  • samenwerking gemeenten en zorgverzekeraars
  • samenwerking tussen de financieringsstromen van WMO – WLZ – ZVW in de wijk
  • ontwikkeling van netwerkzorg in de wijk.

Over Ben Hammer

Ben Hammer (40) is bijna vijftien jaar actief als bestuurder. Hij startte als wethouder in de gemeente Hilversum en was zeer actief binnen regionale samenwerking in het Gooi. Na een periode bij MEE is Ben de afgelopen zes jaar bestuurder geweest van HilverZorg, een ouderenzorgorganisatie in de gemeente Hilversum. Ook vanuit die functie heeft hij lokaal en regionaal een actieve rol in samenwerken genomen. Ben is daarnaast actief als toezichthouder (geweest) binnen zorg en de corporatiesector.

Kennismaken?

Wil je kennismaken met Ben of met een andere collega, kom dan eens langs voor een kop koffie en een praatje. Er is altijd wel iemand bij ons op kantoor en wil je specifiek iemand spreken, maak dan een afspraak via Melanie of Betsie door te bellen naar 030 207 2020 of te mailen naar info@commoneye.nl. Wij nemen graag de tijd voor je!