Training - Netwerkleiderschap en interveniëren

Training Netwerkleiderschap en interveniëren

In vrijwel alle sectoren verbinden mensen en organisaties zich in netwerken rondom gedeelde vraagstukken en thema’s. Steeds meer maatschappelijke waarde wordt in netwerken gecreëerd. Het deelnemen aan en verrijken van netwerken vraagt een specifieke vorm van leiderschap: netwerkleiderschap.

Bijzonder aan netwerken is dat leiderschap niet voorbehouden is aan één of meer specifieke personen. Netwerkleiderschap is het samenspel van alle mensen die in een netwerk actief zijn; de optelsom van verschillende leiderschapsrollen die deze mensen vervullen. Netwerkleiderschap is een aanvulling op de traditionele visies op leiderschap, en een relatief nieuw fenomeen.

De training: de training is bedoeld voor mensen die actief zijn in netwerken die op zoek zijn naar praktische handvatten om zich op een goede manier tot netwerken te verhouden en succesvol in netwerken te acteren. Alle eendaagse trainingen bieden zowel modelmatige voeding als persoonlijke uitdaging. Naast theorie staat namelijk ook centraal hoe je vanuit je persoonlijke kwaliteiten invloed uitoefent op de resultaten van samenwerkingsverbanden. Je leert in deze training wat kenmerkend is aan netwerkleiderschap en welke leiderschapsrollen we kunnen onderscheiden. Ook ga je aan de slag met het effectief en bewust inzetten van ‘zachte’ en ‘harde’ kwaliteiten als faciliterend en directief, mensgericht en taakgericht, verbindend en confronterend, ruimte creërend en grenzen stellend.

De deelnemers: deelnemers aan de training Netwerkleiderschap en interveniëren hebben ervaring in netwerken, herkennen daarin moeizame situaties, en kiezen er bewust voor vanuit persoonlijke kracht hun impact te vergroten.

De training vindt plaats op: deze training wordt in overleg ingepland bij vijf of meer geïnteresseerden.

Kosten en locatie: voor de ééndaagse training rekenen wij € 495,- inclusief koffie/thee, versnaperingen en lunch, exclusief BTW. De training vindt plaats bij Common Eye op het terrein van Berg & Bosch in Bilthoven.

Meld je hier aan voor deze training:

Inschrijven training netwerkleiderschap en interveniëren
Algemene voorwaarden *

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacy- en cookieverklaring voor meer informatie.