Kiezen voor samenwerken

Wat wil je bereiken met samenwerken? Hoe ziet het netwerk van je organisatie eruit? Wat zijn de ontbrekende competenties die je duurzaam wilt verankeren? En wat zijn de beste partners? Dit zijn slechts een paar vragen waarop organisaties die gaan samenwerken een antwoord op moeten vinden.

Kijk, een samenwerking biedt kansen. Maar vaak zijn dat er meer dan je als organisatie kunt waarmaken en niet alle kansen zijn altijd even relevant. Deelname in allianties en netwerken is daarmee een strategische keuze geworden. We helpen je daarin een weg te vinden en gefundeerd positie te kiezen. Samen formuleren we een samenwerkingsstrategie: een vertaling van de organisatiestrategie die het nieuwe samenwerkingsportfolio richting geeft.

Zelfbeeld
Hoe doen we dat? Allereerst zoeken we naar jouw eigen positie in relatie tot die van anderen, jouw eigen identiteit en ambitie. Welke competenties zijn strategisch van belang maar heb je zelf niet in huis? Een realistisch zelfbeeld is nodig voordat je je goed en duurzaam kan verbinden met andere organisaties.

Keuzes maken
Vervolgens brengen we de stakeholders van jouw organisatie in beeld. Aan de hand hiervan bepalen we de richting van de samenwerkingsstrategie, afhankelijk van de uitdaging die er ligt. Een volgende uitdaging is namelijk kiezen. We komen vaak organisaties tegen waarin de gedachte leeft: ‘kiezen is verliezen’. Maar niet kiezen maakt kleurloos en mogelijk zelfs onbetrouwbaar. Wij dagen een organisatie uit wél te kiezen: met welke partijen wil jij je als organisatie duurzaam verbinden en met welke organisaties doe je dat bewust niet? Deze keuzes zijn onderdeel van de samenwerkingsstrategie.

Meer weten over onze dienstverlening, onze aanpak of onze expertise? Neem dan contact met ons op.