Nora Chikar

Nora Chikar de jongste werknemer van Common Eye. Toch brengt zij al een berg aan ervaring en kennis mee. Haar positieve energie en drive past perfect binnen het team, dat haar enthousiast stond op te wachten.

“Je kunt wel zeggen dat ik door Common Eye ben gescout. In mijn stage bij de gemeente Rotterdam werd er door Common Eye een workshop gegeven. De opdracht was om de X-Y-game te spelen, waarbij goed samenwerken en strategisch denken belangrijk is. Doordat ik het doel snel doorzag, viel mijn inzicht en enthousiasme Common Eye op. ‘Bel ons wanneer je op zoek bent naar een baan’, zeiden ze na afloop. Doordat ik die middag zo inspirerend heb ervaren, heb ik dat ook gedaan.

Impact op maatschappij
Ik heb een bachelor Bestuurskunde gedaan en een master Publiek Management afgerond. Naast mijn studie ben ik altijd maatschappelijk actief geweest. Bij een studentenvereniging, voor verschillende sociale projecten, waarin ik me bijvoorbeeld heb ingezet voor kansarme jongeren. Het mooie vind ik dat ik met dat werk daadwerkelijk impact kan maken op de maatschappij. Enerzijds merk ik dat ik hier mijn kwaliteiten inzet om de ander te helpen en tegelijkertijd ontwikkel ik mijzelf hiermee doordat ik kennis en ervaring opdoe. Hiermee hoop ik het verschil te kunnen maken.

Ervaring opdoen
Wat mijn kwaliteiten zijn? Ik heb een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, doorzettingsvermogen en kan een goede sfeer creëren. Die vaardigheden zet ik in bij Common Eye. Ik wil me als zelfstandig adviseur vooral met sociale vraagstukken bezighouden. Het is daarbij volgens mij het belangrijkste om te werken aan een gezamenlijke ambitie. Dat lukt altijd wanneer je open het gesprek aangaat, positieve energie meebrengt en oprecht luistert naar de ander. Bij Common Eye staat empathie en betrokkenheid voorop, maar er wordt vooral ook hard gewerkt. Ik voel me echt thuis.”