Search
Close this search box.

Matthijs Hemink

Toen Matthijs als organisatieadviseur in de onderwijssector ging werken, ontdekte hij zijn persoonlijke drive: mensen met elkaar in verbinding brengen, synergie creëren en met elkaar van toegevoegde waarde zijn!

Resultaat

“Het boeken van resultaat geeft me nog steeds veel energie. Een doelstelling die behaald wordt, een organisatie die groeit; dat is gaaf om te zien. En toch miste ik in eerdere commerciële rollen betekenis: waar doe je het uiteindelijk voor? Die toegevoegde waarde vond ik terug als adviseur in het onderwijs. Want als een organisatie op orde is, als de visie helder is en als er goed wordt samengewerkt met interne en externe partners gaan medewerkers en leerlingen met plezier naar werk of school, worden ze erkend in hun talenten en komen ze tot ontwikkeling. Dan is Willem van 58 niet langer één van de velen maar een eigen individu binnen het grotere geheel; iemand die bijleert, bijdraagt en erbij hoort.”

Het geheel brengt méér

Als adviseur en teamleider bij Het Onderwijsbureau BV heeft Matthijs zeven jaar lang wervingen van leidinggevenden begeleid, geadviseerd rondom visievorming en kwaliteit en getraind op onderwerpen als gespreksvoering en feedback. Waarom de overstap naar Common Eye? “Iedereen ziet dat organisaties de uitdagingen van vandaag niet alleen kunnen tackelen. Een gezonde omgeving, kansengelijkheid, het opvangen van krimp: die thema’s moet je als partijen met elkaar aanvliegen. Ondanks verschillende belangen en uiteenlopende achtergronden. Ik geloof heilig dat het geheel meer brengt dan de som der delen! Als ik daar aan kan bijdragen: door mensen in verbinding te brengen, door focus aan te brengen of door positief kritisch te spiegelen word ik blij van mijn werk. Common Eye brengt organisaties samen en heeft bij uitstek de kennis en ervaring om uitdagende samenwerkingsprocessen te faciliteren en tot een succes te maken.”

Alle kaarten op tafel

Matthijs werkt bij Common Eye aan complexe samenwerkingsvraagstukken. Nog steeds in het onderwijs maar ook in andere sectoren. Wat maakt hem uniek in zijn werk als adviseur? “Naast kwaliteit houd ik van sfeer en creatieve oplossingen. Door soms bewust even te ontregelen of een confronterende vraag te stellen komt de ander in beweging. Ik geloof niet zo in heilige huisjes en denk dat je uiteindelijk echt verder komt als alle kaarten op tafel liggen.”

Wil je Matthijs wat beter leren kennen? Lees dit interview met hem.