Zoek
Sluit dit zoekvak.

Spelen met samenwerken

Deze gezamenlijke uitgave van SIGRA en Common Eye is een een must read voor professionals die samenwerken zien als serious business. Het boek is te bestellen via deze link. 

In dit boek ‘Spelen met samenwerken’ maak je kennis met 21 korte samenwerkingsspellen die je kunt inzetten in de werksituatie. Ze zijn ontwikkeld voor mensen die zelf in samenwerkingen acteren: voor professionals, managers en bestuurders. Maar ook voor procesbegeleiders, projectleiders, trainers en coaches die vanuit een begeleidende rol bij samenwerkingen betrokken zijn. Voor elk spel biedt het boek een praktische handleiding en achtergrondinformatie, zodat je ze zelf in je eigen praktijk kunt inzetten. Voor sommige spellen is speciaal ontwikkeld spelmateriaal beschikbaar.

De spellen in dit boek zijn gebaseerd op onze visie op samenwerken, namelijk dat je aan vijf condities moet werken om de kans op een succesvolle samenwerking te vergroten. Die vijf condities zijn afkomstig uit het boek Leren samenwerken tussen organisaties van Kaats en Opheij. Speciaal voor de spellen hebben we een zesde categorie toegevoegd. Wij hebben deze categorie ‘diagnosespellen’ genoemd. De centrale vragen bij het stellen van de diagnose zijn: welke conditie komt voldoende tot haar recht en welke conditie heeft extra aandacht nodig?

De spellen laten je ervaren hoe je – even weg van de vergadertafel, de agenda’s en de notulen – op een prettige en speelse manier de samenwerking kan starten, analyseren of versterken. De spellen zijn leuk, maar leiden vooral ook tot resultaten. Door op een andere manier met elkaar bezig te zijn, ontstaan nieuwe inzichten en dynamieken, die kunnen leiden tot (kleine of grote) doorbraken in de samenwerking.

Spelen met samenwerken is dan ook geen kinderspel: het is serious business!

Wil je meer informatie over het boek? Bezoek de website hier. Liever direct bestellen? Volg dan deze link.