Search
Close this search box.

De samenwerking.app

Common Eye heeft de samenwerking.app ontwikkeld. Een praktische, laagdrempelige webapplicatie om zelf, met je partners, de eigen samenwerking te evalueren. De resultaten worden real-time op een inzichtelijke en aantrekkelijke manier gepresenteerd. En als je de samenwerking.app periodiek inzet, wordt zichtbaar hoe bijvoorbeeld jullie onderlinge vertrouwen en daadkracht zich ontwikkelt. 

Goed samenwerken geeft energie. Je behaalt resultaten en ontdekt dat je elkaar nodig hebt. Maar er zijn ook samenwerkingen waar je in zit, waar het juist niet goed gaat. Door onduidelijke ambities, botsende belangen of veranderende omstandigheden verdwijnt de energie uit jullie samenwerking. Met elkaar evalueren en reflecteren is dé manier om hieruit te komen en de samenwerking weer een andere richting op duwen. Maar reflecteren kost ook tijd en hoe pak je dat aan? Welke vragen stel je elkaar?

Samenwerkingsmodel

Op basis van het Common Eye-model op samenwerken (Kaats & Opheij, 2013) hebben wij een webapplicatie ontwikkeld waarmee jij en jouw samenwerkingspartners, op een laagdrempelige manier op de samenwerking kunnen reflecteren. De samenwerking.app stelt vragen over o.a. de samenwerkingsdoelen, de belangen, onderling vertrouwen, daadkracht en leiderschap. Het model en de bijbehorende vragen zijn veelvuldig getoetst en toegepast in de praktijk.

Wat doet de samenwerking.app voor jou?

Onze samenwerking.app maakt het mogelijk om binnen vijf minuten inzicht te krijgen in jullie samenwerking. Of het nu gaat om 2 of 200 mensen die samenwerken. Met visuals die verhelderen en trendanalyses die de ontwikkeling van de samenwerking over tijd weergeven. 

Samenwerking.app
Hoe werkt het?
  • In vijf tot maximaal tien minuten vul je een monitor in met stellingen en vragen over jullie samenwerking. Dit doe je via telefoon, tablet of computer.
  • In realtime wordt op heldere wijze gevisualiseerd hoe jullie samenwerking ervoor staat. Het geeft inzicht op de onderdelen die goed en minder goed gaan.
  • De app vergelijkt jullie respons met eerdere sessies en verwerkt deze in een trendanalyse. 
En dan?

De resultaten van de samenwerking.app bieden inzicht in de huidige stand van zaken, maar belangrijker nog, ze bieden houvast en richting voor het verbeteren van de samenwerking. De resultaten zijn de basis voor een gesprek en samen bepaal je hoe de samenwerking te verbeteren. Dat hoeven niet altijd grote veranderingen te zijn. Soms kunnen kleine aanpassingen een wereld van verschil maken.

Pilot bij Proscoop

De regionale ondersteuningsstructuur (ROS) is een pilot aangegaan met de Samenwerking.app, omdat er behoefte was aan een eenduidige manier van evalueren. Lees meer over hun aanpak en de resultaten.

Meer weten?

Wil je een demo aanvragen of de mogelijkheden eens bespreken?
Matthijs Hemink helpt je graag verder.

Interesse in onze samenwerking.app?

Neem dan contact op met
Matthijs Hemink.