Zoek
Sluit dit zoekvak.

Whitepaper Netwerkregie: omarm de eenvoud

Regionale samenwerking in zorg en welzijn is mede door IZA, GALA en WOZO actueel. Partijen in iedere regio zijn ermee bezig. Overal is sprake van een zoektocht, zowel inhoudelijk als de organisatie van de regionale samenwerking. In dit whitepaper geven Sabya van Elswijk, Wilfrid Opheij en Jolijn Uittenbogaard aan wat minimaal noodzakelijk is om die regionale samenwerking vorm te geven.

Ervaringen in de laatste 10 jaar, recente ervaring met regionale governance rond IZA, GALA en WOZO en conceptuele kennis vormen de basis voor het whitepaper. Kwalitatief goede zorg toegankelijk houden is een zeer complexe opgave en het is de kunst om juist bij het organiseren van de nodige samenwerking overzicht aan te brengen.

Aan de hand van zeven bouwstenen, inspirerende voorbeelden uit de regio’s Noord-Holland Noord, Salland en Zuid-Limburg en theoretische onderbouwing word je meegenomen in hoe vorm te geven aan eenvoud in het complexe veld van regionaal samenwerken.

Dit zijn de zeven bouwstenen voor een goede regionale samenwerking rondom IZA, GALA en WOZO:

  1. Richt je op collectieve actie: interactie
  2. Werk rond samenhangende thema’s
  3. Draag zorg voor overzicht en samenhang
  4. Eigenaarschap is cruciaal
  5. Heb oog voor effect
  6. Leer samen
  7. Transformeer

In het whitepaper vind je een uitgebreide toelichting op de bouwstenen. Interessant voor iedereen die als inwoner, professional, bestuurder, netwerk coördinator of beleidsadviseur betrokken is bij regionale samenwerking in de zorg. Het whitepaper is vrij beschikbaar als download, ook om te delen in je eigen netwerk.

Model Netwerkregie 7 bouwstenen Common Eye

Wil je op basis van het whitepaper eens verder met ons praten? Neem gerust contact met ons op.

Sabya van Elswijk Common Eye
Sabya van Elswijk
Wilfrid Opheij van Common Eye over Leren samenwerken
Wilfrid Opheij
Jolijn Uittenbogaard