Search
Close this search box.

Manon de Caluwé partner bij Common Eye

Common Eye heeft per 1 maart 2020 Manon de Caluwé benoemd tot partner. Common Eye is een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in samenwerken. “Wij vinden het fantastisch dat zo’n talentvolle organisatie adviseur met zoveel ervaring partner bij ons is geworden. Zij heeft de afgelopen jaren als adviseur en als collega bewezen een drijvende kracht te zijn in het bureau.” zegt Ruben van Wendel de Joode, één van de partners van Common Eye.“

Manon is sinds 2015 als adviseur werkzaam bij Common Eye en richt zich met name op het begeleiden van samenwerkingsverbanden en netwerken in het sociale en publieke domein. Naast haar werk als adviseur en procesbegeleider, treedt ze op als trainer en docent en publiceert zij over het vakgebied van samenwerken. Dat doet zij onder meer over onderwerpen als leiderschap in samenwerken en samenwerkingsgerichte gespreksvoering. Daarnaast levert ze een belangrijke bijdrage aan het versterken van de maatschappelijke relevantie van samenwerken door haar onderzoek en publicaties over collectieve, maatschappelijke issues.

De Caluwé studeerde Bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen in de afstudeerrichting Organization Design & Development en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Na haar studie kwam zij in dienst bij communicatieadviesbureau Bex*communicatie waar ze kennismaakte met het belang van de verbinding tussen mensen, binnen en tussen organisaties. Na twee en een half jaar ruilde zij deze betrekking in voor een functie als adviseur bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde en stapte daar het vakgebied samenwerken in. In de ruim drie jaar bij het bureau uit Amersfoort heeft De Caluwé samenwerkingsverbanden begeleid en geadviseerd. Deze samenwerkingsverbanden bevonden zich voornamelijk in het publieke en sociale domein, en in de zorg. Hierna maakte De Caluwé de overstap naar Common Eye.

Manon de Caluwé deelt het partnerschap van Common Eye met de vier oprichters Edwin Kaats, Wilfrid Opheij, Robin Bremekamp en Ruben van Wendel de Joode. Ruben stelt: “Met Manon als vijfde partner zetten wij de volgende stap in de ontwikkeling van Common Eye en de verdere ontwikkeling van het vak samenwerken.”

Manon