Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kennis

We steken onze expertise niet onder stoelen of banken. Op deze pagina vind je onze visie op samenwerken in diverse vormen. Ons Common Eye op samenwerken biedt een gemeenschappelijk kader voor iedereen die actief is in samenwerkingsverbanden. Daarnaast schrijven en publiceren we regelmatig boeken, artikelen en whitepapers over ons vakgebied en bieden wij partners hulpmiddelen tijdens opdrachten in de vorm van spellen, modellen en instrumenten.

Een Common Eye op samenwerken

Hoe zorg je voor een gezamenlijke blik op samenwerken? Oftewel: hoe maak je een samenwerking kansrijk? Het is een gezamenlijke zoektocht om daarvoor de juiste voorwaarden te scheppen. 

Common Eye ontwikkelde een samenhangende manier van kijken die jouw organisatie houvast biedt.

Publicaties

Common Eye houdt de ontwikkelingen en innovaties op ons vakgebied nauwgezet bij. We beschouwen, analyseren en duiden. In verschillende samenstellingen schreef Common Eye diverse boeken over samenwerking in allianties, netwerken en partnerships. Deze zijn allemaal gebaseerd op onze theorie en direct toepasbaar voor de praktijk.

Wij publiceren in onder andere Holland Management Review, M&O, Openbaar Bestuur, Management Executive en TIEM. En soms ook wetenschappelijk, zoals onze publicatie met John Bell, hoogleraar Alliance Strategy, in de International Journal of Strategic Business Alliances.

Boeken

Boeken

In verschillende samenstellingen schreven wij boeken over samenwerking in allianties, netwerken en partnerships. Deze zijn allemaal gebaseerd op onze theorie en direct toepasbaar voor de praktijk. Klik op lees meer voor een overzicht. De meeste boeken zijn ook te bestellen.
Lees meer

Artikelen

Artikelen

Common Eye houdt de ontwikkelingen en innovaties op ons vakgebied nauwgezet bij. We beschouwen, analyseren en duiden. Onze adviseurs hebben diverse publicaties geschreven over samenwerking. Klik op lees meer voor een overzicht. Veel artikelen zijn ook te downloaden.
Lees meer

Whitepapers

Whitepapers

In onze opdrachten komen we samenwerkingsvraagstukken tegen met overkoepelende thema’s. Daar leren we van, en komen we tot inzichten. Op deze pagina vind je diverse whitepapers waarin we deze inzichten uiteenzetten. Inspirerend en praktisch, met als doel: effectiever samenwerken.
Lees meer

Podcasts

Podcasts

Common Eye gaat ook in gesprek met denkers en doeners over samenwerking in diverse podcasts.

Onze collega's gaan op zoek naar parels en briljante mislukkingen en bespreken doorwrochte theorieën en anekdotes uit de praktijk.
Lees meer

Praktische instrumenten en spellen

Over samenwerking moet je niet alleen praten – je moet het ook zichtbaar maken en beleven. Pas dan ontstaan inzichten waar we écht mee aan de slag kunnen. Om samenwerking te ervaren maken we gebruik van een breed aanbod van praktische instrumenten en spellen, die wij zelf – vaak in samenwerking met partners – hebben ontwikkeld.

Instrumenten

Instrumenten

In ons advieswerk maken we graag gebruik van creatieve en interactieve instrumenten en werkvormen, zoals de digitale leeromgeving, werkboeken en cartoons.
Lees meer

Spellen

Spellen

Je samenwerking versterken door middel van een spel? Dat kan! Samenwerkingsspellen zijn niet alleen leuk, maar kunnen je daadwerkelijk helpen meer rendement uit je samenwerking te halen. Wij gebruiken spellen regelmatig in onze adviestrajecten en tijdens sessies. Onder de doorklik is een aantal spellen ook los te bestellen.
Lees meer

Modellen

Modellen

Bij Common Eye maken we gebruik van bestaande kennis, literatuur en modellen, maar we ontwikkelen ze zelf ook. Op basis van wetenschappelijke literatuur, verrijkt met onze inzichten uit de praktijk, maken we modellen die direct praktische meerwaarde hebben.
Lees meer