De laatste jaren zien we dat de inrichting van de leefomgeving niet meer alleen een taak is van de overheid (lokale en landelijke overheid, waterschappen etc.). Door de ‘democratisering’ van de ruimte, waarbij bijvoorbeeld burgers en private partijen een belangrijkere stem krijgen, zien we nieuwe samenwerkingsmodellen ontstaan. Gebaseerd op een meer gelijkwaardige risicoverdeling en op het maximaal benutten van de kwaliteiten van zowel publieke als private partijen. Een spannend proces, waarin andere vormen van leiderschap worden gevraagd en gezamenlijk draagvlak het vertrekpunt is.
Wij ondersteunen organisaties bij deze lastige opgaven. We ontwikkelen slimme manieren om partijen te ondersteunen bij het bepalen van de identiteit, functies en inrichting van een gebied. Onze rol? Zorgen voor een evenwichtig en integer proces, waarin partijen met soms sterk uiteenlopende belangen toch verbinding kunnen maken. Samen bepalen we de ‘spelregels’ en stellen we vast welke stappen we moeten zetten met welk resultaat. We zorgen ervoor dat er te allen tijde procesvertrouwen blijft bestaan.
Onze expertise op gebied van samenwerking en ons gevoel voor de dynamiek aan een samenwerkingstafel zijn onmisbare ingrediënten tijdens dit proces. Een kansrijke samenwerking vraagt om inlevingsvermogen, maar zeker ook om duidelijkheid en doorzettingsvermogen.
In dit domein zijn we niet alleen adviseur van de samenwerking en begeleider van het proces, maar ook coach van individuele partijen in de samenwerking. We ondersteunen partners door hen op te leiden en te trainen in het ontwikkelen en vitaal houden van hun samenwerking. Regelmatig evalueren we samenwerkingsprocessen in het fysieke domein, waarbij we partners helpen vooral ook zélf hun samenwerking te wegen en te verbeteren.
Vaak zijn partijen namelijk zo gefocust op de inhoud, dat men het samenwerkingsproces vergeet. Terwijl dat zo belangrijk is. De kwaliteit van onze omgeving is namelijk een direct gevolg van de kwaliteit waarmee wij samenwerken. Het is een zoektocht naar gezamenlijke ambities en belangen, naar hoe we invulling geven aan besluitvorming, en hoe we samenwerken aan de zorg voor een duurzame leefomgeving. De kwaliteit van onze samenwerking is essentieel voor de kwaliteit van onze leefomgeving.
In deze tweedaagse training gaan we in op alle aspecten van succesvol samenwerken in netwerken, allianties, ketens en andere samenwerkingsvormen, aan de hand van ingebrachte eigen cases. Jouw persoonlijk leiderschap binnen samenwerkingsverbanden staat daarbij centraal.
Professor Bronkhorstlaan 10
gebouw 92, Terrein Berg & Bosch
3723 MB Bilthoven
info@commoneye.nl
030 207 2020
Copyright © Common Eye®
KvK nr. 59329394
BTW nr. NL 853425243 B01
Rekening: NL92 ABNA 0588132020
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring