Zoek
Sluit dit zoekvak.

Over Common Eye

De adviseurs van Common Eye richten zich volledig op het vak samenwerken. Samenwerken omdat de echt ingewikkelde vraagstukken door geen enkele organisatie alleen opgelost kunnen worden. Het resultaat is een organisatieadviesbureau dat uniek is in Nederland; een bureau waarin samenwerken in alles centraal staat. Werk jij ook samen? Let's start with a common eye!

Eye

Eén van de betekenissen van Eye is afkomstig van het oud Engelse werkwoord ‘To Eye’. De betekenis is ambiëren of nastreven. Samenwerken kan nooit een doel op zich zijn. Mensen en organisaties werken samen omdat ze een concreet doel willen bereiken. Iets willen bewerkstelligen samen. Een doel dat ze niet alleen kunnen of willen bereiken. Het is de kunst om in iedere samenwerking op zoek te gaan naar die gedeelde ambitie en dat met elkaar te expliciteren. Dat vergroot de kans dat het doel ook daadwerkelijk bereikt wordt.

Common Eye

Eén van de betekenissen van common is gemeenschappelijk. Common eye staat daarmee voor ons voor een gemeenschappelijk streven, een gezamenlijke ambitie. Een ambitie die gedragen wordt door alle partners in de samenwerking. Dit geldt voor alle type samenwerkingen van klein tot groot. Het geldt voor een samenwerking tussen professionals, de samenwerking in een team, de samenwerking tussen afdelingen in een organisatie, de samenwerking tussen verschillende organisaties en zelfs in een fusie. De kans op succes wordt aanzienlijk vergroot als de partners zich weten te verbinden rondom een gemeenschappelijk doel.

A Common Eye

De meest gangbare betekenis van ‘eye’ is uiteraard een oog. Een common eye kun je daarmee ook vertalen als de blik gericht op het gemeenschappelijke, een gezamenlijke bril. 

Samenwerken met anderen betekent per definitie dat je te maken krijgt met andere kennis, expertise, ervaring, cultuur, voorkeuren, waarden en normen. Die verschillen leiden vaak tot spraakverwarring en onduidelijkheid. Een gezamenlijke manier van kijken naar de samenwerking kan helpen om spraakverwarring te verminderen.
Wij ontwikkelen aanpakken, methoden en instrumenten waarmee partners op eenzelfde manier kunnen kijken naar hun samenwerking. Het is dan ook geen toeval dat één van onze eerdere publicaties over samenwerken de titel had: Een nieuw kijkglas voor een heldere blik op samenwerken (in Holland Management Review, door Robin Bremekamp, Edwin Kaats en Wilfrid Opheij, 2009).

With a Common Eye

Binnen Common Eye zijn wij met elkaar, met opdrachtgevers en met partners continu bezig om het vak samenwerken verder te ontwikkelen en samenwerkingen in de praktijk te verbeteren. Common Eye betekent voor onze opdrachtgevers dat zij samenwerken met experts op het gebied van samenwerken. Of het nu gaat om advies, procesbegeleiding, een evaluatie, een training, lezing of workshop of coaching. 

Let’s start with a Common Eye

Samenwerken is ook doen. De start is een gezamenlijk doel, maar dat is niet voldoende. Het gaat erom dat partners met elkaar de samenwerking in de praktijk brengen en aan de slag gaan. Wil jij ook aan de slag met een samenwerking? Of ben je betrokken in een samenwerking en heb je het gevoel dat het beter kan? Neem dan contact met ons op!