Zoek
Sluit dit zoekvak.

Susan van de Laak

Maatschappelijke ontwikkelingen zijn van alledag. Ze gaan alleen steeds sneller, worden impactvoller en complexer. Er ontstaan nieuwe, complexe vraagstukken die je als organisatie niet alleen kan oplossen. In samenwerken liggen zoveel kansen. Deze kansen en het wel of niet benutten daarvan heb ik veel gezien bij woningcorporaties. Het vraagt je autonomie gedeeltelijk los te laten. En verder te kijken dan je dagelijkse beslommeringen. “Het is mijn uitdaging om mensen en organisaties hierbij te ondersteunen.”

Veel corporaties en haar medewerkers zien wel in dat samenwerken helpt bij het krijgen van een hogere klanttevredenheid, effectievere processen of voldoende geschikte en gemotiveerde medewerkers. Toch leiden de dagelijkse beslommeringen vaak af om de samenwerking effectief aan te gaan. Dat geldt voor veel mensen in alle organisaties.

Ook het loslaten van een gedeelte van je (organisatie)autonomie is een belangrijke voorwaarde voor goed samenwerken. Het ervaren van persoonlijke autonomie geeft voldoening. Hoe kunnen mensen plezier beleven aan samenwerken, terwijl het ten koste van autonomie lijkt te gaan? Kan het plezier ontstaan als de kansen duidelijk worden? Hier wil ik graag aan bijdragen.

Maatschappelijke bijdrage

Na mijn studies aan de HEAO en Beleids- en organisatiewetenschappen aan de Tilburg University en mijn traineeship bij Ormit ben ik mij gaan inzetten voor maatschappelijke vraagstukken. Eerst bij NS Vastgoed als gebiedsontwikkelaar om de omgevingen van stations aantrekkelijk en leefbaar te maken. Daarna bij woningcorporatie Mitros in Utrecht, waar ik op directe en indirect manier een bijdrage heb geleverd aan het woongenot van huurders.

Niet alleen huurders maar ook medewerkers van corporaties hebben bij mij centraal gestaan. Daarom heb ik me 4,5 jaar ingezet als projectleider van een samenwerkingsverband van 19 corporaties in Midden-Nederland met als doel medewerkers te ondersteunen bij hun persoonlijke en loopbaanontwikkeling.

 

Ook ben ik drie jaar zelfstandig ondernemer geweest en heb organisaties geadviseerd over en ondersteund bij het opstellen van hun ondernemingsplan, visie op dienstverlening en samenwerken met andere organisaties. In al mijn werk zet ik samenwerken in om het doel te bereiken. Omdat ik geloof dat je samen tot effectievere en efficiëntere oplossingen komt.

Strategisch denker met een empathisch vermogen

Als adviseur bij Common Eye breng ik al deze kennis en competenties bij elkaar. Als strategisch denker én met een empathische benadering ervaren medewerkers, managers en bestuurders mij als een veelzijdige, verbindende en betrouwbare sparringpartner en procesbegeleider. Altijd op zoek naar mogelijkheden en oplossingen om het vraagstuk aan te pakken.

Samen kansen en mogelijkheden onderzoeken?

Susan van de Laak adviseur bij Common Eye