Search
Close this search box.

Het Samenwerkingslab

Op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) aan de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven hebben ze het roer drastisch omgegooid: een heel nieuw onderwijssysteem dat uitgaat van thematisch werken met multidisciplinaire en steeds wisselende teams. Best een uitdaging. Om hen hierbij te helpen verzorgden wij een training over samenwerking.

Edwin Kaats: “Nu waren zíj bereid het vertrouwde los te laten. Dat inspireerde mij als trainer. Ik koos dus een andere insteek dan gewoonlijk. ’s Ochtends kregen alle medewerkers toegang tot onze nieuwe digitale leeromgeving. Ze bestudeerden in teams de theorie, bekeken de filmpjes en zijn aan de slag gegaan met de werkbladen. Daaruit kwamen concrete vragen naar voren en daar hebben we ‘s middags met elkaar een antwoord op gezocht. Vervolgens hebben zij een presentatie voorbereid hoe zij met ‘samenwerking’ binnen hun opleiding om willen gaan. Al met al was het een heel interactieve dag; een vorm die de deelnemers paste, maar ook mij als adviseur. Geen meester-leerling verhouding, maar echt samen met de theorie aan de slag gaan. Ik vond het best spannend of de inhoud voldoende uitdagend was en of bijvoorbeeld de filmpjes voldoende diepgang boden, maar ik heb ervaren dat de digitale leeromgeving een heel goede start is voor groepen die voor het eerst met samenwerking in aanraking komen. De reacties waren dan ook heel positief: Fijn om op een gestructureerde en speelse manier te stoeien met de stof.”

Common Eye gebruikt wel vaker ter voorbereiding op sessies of trainingen een digitale leeromgeving, het Samenwerkingslab. Benieuwd wat dit voor uw organisatie kan betekenen? Neem een kijkje in de Preview.