Zoek
Sluit dit zoekvak.

Samenwerken kun je leren

Beleidsplannen, toekomstvisies en innovatieagenda’s staan bol van ‘samenwerken’. Maar, samenwerken is niet eenvoudig! Niemand is de baas, je bent afhankelijk van anderen en garanties voor succes ontbreken. Onze tweedaagse training helpt bestuurders, managers en professionals hiermee te dealen.

In de training leert u hoe u:

– Met partners een gedeelde ambitie bouwt
– Inzicht krijgt in uw eigen belangen en die van uw partners
– Kiest voor een passende organisatorische en juridische vorm
– Een goed samenwerkingsproces vormgeeft
– Interventies inzet om de samenwerking te verbeteren.

Na de training begrijpt u:

– Uw eigen rol in allianties en netwerken en u krijgt handvatten hoe u op
succes kunt sturen in allianties
– De specifieke kenmerken van groepsprocessen in allianties en netwerken
– De kenmerken van organisaties die succesvol zijn in samenwerken.

Een ervaring om te delen…

Deelneemster Gerda Berkhout, zorgmanager en lid divisiebestuur VUmc Amsterdam over deze training: “Deze training bracht mij een breder kader om naar de ‘problematiek’ van samenwerken te kijken. Ik ontdekte dat samenwerken écht om andere skills vraagt en je uit een ander instrumentarium moet putten dan bij een fusie- of overnametraject. Tegenwoordig start ik bijeenkomsten over samenwerking veel vaker met een rondje ‘de belangrijkste ontwikkelingen’ voor iedereen. Dat is enerzijds heel feitelijk (herschikken van informatie), maar het zorgt ook voor contact, de oprechte verbinding.”

Wilt u meer informatie over deze of een van onze andere trainingen, kijk dan op onze Trainingspagina of neem contact met ons op.