Zoek
Sluit dit zoekvak.

Samenwerkingsvaardigheden ontwikkelen

Verbeter samenwerkingsvaardigheden met behulp van samenwerkingsspellen

In samenwerking met onze klant en partner SIGRA en een groot netwerk aan gamebouwers en designers heeft Common Eye de afgelopen maanden 20 samenwerkingsgames ontwikkeld. De spellen zijn gebaseerd op het gedachtengoed van Common Eye en zijn ontwikkeld ter ere van het 55-jarig bestaan van SIGRA.

Spellen inspireren samenwerken en overleggen

Overleggen tussen samenwerkingspartners zijn vaak formeel en zakelijk. Het gevaar van dat soort overleggen is dat ze niet inspireren, dat er weinig rekening wordt gehouden met het feit dat de deelnemers elkaar niet zo goed kennen en dat zij andere belangen en achtergronden hebben.

Creativiteit en spel dragen bij aan een betere samenwerking. Spellen geven energie en bieden een laagdrempelige en leuke manier om bijvoorbeeld in gesprek te komen over elkaars belangen, om gezamenlijk tot een krachtiger, inspirerender ambitie te komen, of om elkaar als samenwerkingspartner en als mens beter te leren kennen.

Wat voor spellen zijn er?

De 20 spellen zijn gebaseerd op de vijf condities van samenwerken (het samenwerkingsmodel van Common Eye): Ambitie, Belangen, Relatie, Organisatie en Proces. Voor elke conditie van samenwerking zijn verschillende spellen ontwikkeld. Ook zijn er diagnose games, die spelenderwijs aangeven welke condities binnen de samenwerking goed zijn verzorgd en welke extra aandacht verdienen. Die diagnose kan weer aanleiding zijn voor het spelen van een volgend spel.

De spellen zijn kort (variërend van 10 tot 45 minuten) en zijn daarmee goed in te passen als onderdeel van een vergadering, heidag of trainingssessie. Na ieder spel vindt een analyse plaats over wat er in het spel gebeurde en hoe dit zich vertaalt naar de echte samenwerking. Zo wordt het spel gekoppeld aan de realiteit en krijgt het een waardevolle en praktische betekenis.

Nieuwsgierig?

Wilt u weten hoe de spellen uw samenwerkingvaardigheden kunnen verbeteren? Neem contact op Esther Klaster via 06 5772 7580 of esther@commoneye.nl.