Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste Traineeship Healthcare Young Professional Program

De ouderenzorg staat voor grote uitdagingen en zal in de komende jaren opnieuw worden ingericht. Om de uitdagingen te lijf te gaan, hebben de zorginstellingen Omring, Zorgbalans en Zorgcirkel in samenwerking met Common Eye een uniek traineeshiptraject opgezet. Per 1 maart 2019 gaan zes ambitieuze, talentvolle trainees met een vernieuwde en verfrissende blik aan de slag in de zorginstellingen.

Selectierondes

Na een mooi programma te hebben opgezet waarin de trainees continu switchen van inhoud, naar intervisie, naar personal coaching was het dan eindelijk zover; de vacatures konden de wereld in. Met maar liefst 86 aanmeldingen startte vervolgens de selectieprocedure, bestaande uit drie rondes.

In de eerste ronde werd een online assessment afgenomen.

In de tweede ronde werd een Meet & Greet georganiseerd voor de enthousiaste sollicitanten. Deze avond stond in het teken van socializen, het spelen van een Common Eye game en speeddaten met verschillende werknemers en bestuurders van de drie zorginstellingen.

De derde en laatste ronde ging over ‘Leren en Toepassen’. In de ochtend kregen de sollicitanten een training van Common Eye, waarin zij werden meegenomen in ons gedachtegoed. Ook kregen zij handvatten mee voor het middagdeel; de presentaties voor de bestuurders van de zorginstellingen. In de middag had elke sollicitant 5 minuten de tijd om zijn of haar eigen visie op ouderenzorg te presenteren en te vertellen hoe zij denken de uitdagingen te lijf te kunnen gaan. In totaal hebben we geluisterd naar 12 unieke, persoonlijke en creatieve verhalen.

Resultaat

Het resultaat van dit hele proces? Een enorm sterke eerste lichting van trainees die zich met hart en ziel zullen inzetten voor de ouderenzorg. Wij kijken er naar uit om met deze talenten aan de slag te gaan in de verschillende trainingen en intervisiebijeenkomsten. We verwachten van deze zes trainees een mooie impact op de VVT-sector!