Reinanke Haagsma

Met een achtergrond in strategie en communicatie zag Reinanke Haagsma te vaak dat doelen niet gehaald werden omdat de onderlinge samenwerking spaak liep. Daar wilde ze wat aan doen.

“Daarom organiseerde ik afgelopen voorjaar onder meer een studiereis naar Londen om te leren over betere samenwerking. Tijdens deze reis leerde ik Common Eye kennen. Het klikte meteen. Alle reden om thuis in Nederland nader kennis te maken. Ik gaf een presentatie over onze bevindingen en ging hierover in gesprek met de adviseurs en medewerkers van Common Eye. Dat was geen simpele uitwisseling van ideeën, maar echt alsof we samen op onderzoek gingen. Iedereen was enorm betrokken, nieuwsgierig en kritisch. Prettige eigenschappen als je het mij vraagt en de ontmoeting gaf dan ook veel energie en smaakte naar meer.

De rol van communicatie in samenwerkingsvraagstukken
Ik heb als adviseur al de nodige ervaring. In 2009 behaalde ik mijn master Corporate Communications and Reputation Management aan de Manchester Business School. Daar studeerde ik af met een onderzoek naar de wijze waarop NGO’s reputaties managen in zakelijke partnerschappen. Vervolgens werkte ik bij een wereldwijd adviesbureau in de internationale ontwikkelingssamenwerking en bij een Nederlands adviesbureau op het gebied van reputatie, communicatie en public affairs. Ik hoop dan ook de enorme kennis van Common Eye over samenwerkingsvraagstukken verder aan te vullen met mijn ervaring op het gebied van strategie en communicatie.

Passie voor maatschappelijke vraagstukken
Mijn passie ligt bij maatschappelijke vraagstukken in de breedste zin van het woord. Daarom ben ik ook heel gelukkig met de overstap naar Common Eye. Ik ben al direct aan de slag in de zorg en in het ruimtelijke domein en ik kijk ernaar uit om dat portfolio de komende maanden uit te breiden. Bovendien heb ik de ambitie om ook in de (internationale) ontwikkelingssamenwerking weer een rol te mogen vervullen.

Humor, enthousiasme en eigenheid
Wat mij kenmerkt? Een gezonde dosis humor, enthousiasme en eigenheid. Van klanten krijg ik regelmatig terug dat dit helpt om het gesprek op gang te brengen. Vanuit die openheid verken en verbind ik graag verschillende perspectieven. Continu leren en in ontwikkeling zijn is wat mij betreft daarbij een van de weinige constanten. Het groepsproces stel ik overigens (meestal) voorop, dus afhankelijk van wat nodig is, zullen klanten mij zien in verschillende rollen. De ene keer breng ik structuur en rust, de andere keer jaag ik creativiteit aan. Die afwisseling vind ik heel prettig.

Denken én doen, iets wat alle adviseurs van Common Eye kenmerkt, sluit daar goed op aan. Dat past bij mijn manier van werken.”