Zoek
Sluit dit zoekvak.

Janneke Steijns

Na vijftien jaar in het vak, is haar overtuiging waarom zij partijen helpt om beter samen te werken, niet veranderd. Als student gezondheidswetenschappen fascineerde het stelsel van zorg en het sociaal domein adviseur Janneke Steijns al enorm. “Al die partijen met verschillende belangen streven allemaal naar betere zorg voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Daar doe ik het voor.”

“We zien dat de druk op de zorgmarkt de laatste jaren enorm toeneemt, onder andere door de stijgende zorgvraag en afnemende budgetten. Met de ene na de andere beleidsverandering en wijzigingen in ons zorgstelsel als gevolg. Dat vraagt om een nieuwe koers. Samenwerken met elkaar binnen allianties, ketens en netwerken lijkt vaak het passende antwoord, maar dat blijkt in de praktijk nog een flinke uitdaging.”

Adviseur, trainer en coach

Als adviseur heeft Janneke de afgelopen jaren veel van deze samenwerkingsverbanden begeleid. Niet alleen op bestuurlijk en beleidsmatig niveau, maar ook op de werkvloer. Daarnaast werkt zij als trainer en coach voor mensen en teams in samenwerkingsverbanden, ze begeleidt hen in de ontwikkeling van hun netwerkleiderschap en samenwerkingsvaardigheid.

Oprechte gesprek

“Ik coach mensen die aan de lat staan voor een complexe samenwerkingsopgave. Ik help bestuurlijke teams in samenwerkingsverbanden graag door deze situaties heen. Ik geloof in het oprechte gesprek tussen partijen. Een gesprek waarin je open durft te spreken over de gezamenlijke ambitie enerzijds en de belangen van de eigen organisatie anderzijds. Op zoek naar de meerwaarde van samenwerken, voor mensen én organisaties. Ik help teams om te komen tot dat goede gesprek en daarbij het ongemak niet uit de weg te gaan. “

Wil je meer weten over Janneke en haar werkwijze? In dit interview stellen we haar enkele vragen over samenwerken en haar manier van trainen.

Kan ik iets voor jou betekenen?

Janneke Steijns