“De leergang bevat alle ingrediënten om te kunnen groeien als procesbegeleider van samenwerkingen. Met veel praktische handvatten. Theorie is fijn, maar hoe doe je het werkelijk in de praktijk?”
Samenwerking en netwerken zijn niet meer weg te denken uit het onderwijs. Bij alle grote (en vaak ook kleine) vraagstukken hebben we andere partijen nodig om ze aan te pakken. Of het nu gaat om het verkennen van samenwerking met andere scholen in de regio naar aanleiding van krimpvraagstukken, samenwerking om te komen tot een goede aansluiting met toeleverend- of vervolgonderwijs, of samenwerking met andere sectoren, zoals het bedrijfsleven, gemeenten of cultuurinstellingen: samenwerking is een steeds nadrukkelijker onderdeel van de school.
Tegelijkertijd is niemand opgeleid tot ‘samenwerker’: we doen het er vaak bij en doen veel op gevoel, intuïtie en ervaring. In deze tweedaagse training krijg je praktische handvatten én wetenschappelijke inzichten die je helpen om succesvol in samenwerkingen te acteren. Of je nu als regisseur of als deelnemer participeert in een samenwerking: de handvatten zijn relevant voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met samenwerken.
Ben je projectleider, teamleider, schoolleider of docent in het po, vo, mbo of ho? Of ben je als procesbegeleider, coördinator of projectmanager betrokken bij samenwerkingen en netwerken in het onderwijs? En ben of voel jij je verantwoordelijk voor een goede samenwerking met andere organisaties of binnen je eigen school? Dan is deze training op academisch niveau iets voor jou. We werken in een leergroep van minimaal 6 tot maximaal 16 deelnemers.
Tijdens de training nemen we je mee in het gedachtegoed over samenwerking en maken we de kennis praktisch, zodat je er meteen mee aan de slag kan.
Iedere deelnemer krijgt na afloop een certificaat van deelname aan de training.
De training bestaat uit 2 dagen. De eerste dag bestaat uit 3 dagdelen (inclusief een avondprogramma), de tweede dag uit 2 dagdelen. De voorbereiding is minimaal: we vragen je om een voorbeeld van samenwerken uit je eigen werk mee te nemen die je als casus in kan brengen tijdens de training. In totaal behelst de training ongeveer 20 studie-uren.
Ochtend 09.30 – 12.30 uur
Lunch.
Middagdeel 1: 13.30 – 17.00 uur
Snack.
Avond: 18.00 – 19.30 uur
Circa 20.00 uur Diner.
Ochtend 09.30 – 12.30 uur
Lunch.
Middagdeel 1: 13.30 – 16.00 uur
Afsluiting: leervragen en reflectie.
Coaching: na afloop van de training krijg je als deelnemer een voucher voor een uur sparren met één van de trainers. Deze voucher kun je gedurende een jaar inzetten, mocht je hulp willen hebben bij een samenwerking.
Deze tweedaagse training vindt plaats op een centrale locatie in Nederland.
De training is op aanvraag.
De kosten van deze tweedaagse training op locatie zijn € 1.995,- per deelnemer inclusief lesmateriaal en eten/drinken, exclusief eventuele overnachtingen. Deze training is vrijgesteld van BTW.
Common Eye is een CRKBO-erkend opleidingsinstituut. Hiermee voldoen de opleidingen die wij aanbieden aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.
Janneke is hoofdtrainer van deze training. Zij begeleidt de deelnemers gedurende de training met hun leervragen. Ze neemt ze mee in de theoretische verdieping, de toepassing in werkvormen en helpt ze bij de koppeling naar de eigen praktijk. Ze put daarbij uit haar ervaring als adviseur en coach in samenwerkingsverbanden en als trainer voor diverse trainingen en masterclasses. Meer weten over Janneke? Klik hier
Esther is co-trainer van deze tweedaagse training. Vanuit haar ervaring als adviseur, trainer en procesbegeleider bij samenwerkingsvraagstukken in het onderwijs, helpt zij deelnemers bij de reflectie op hun vraagstukken en casuïstiek uit het onderwijsveld.
Meer weten over Esther? Klik hier
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 of via email op werkdagen
“De leergang bevat alle ingrediënten om te kunnen groeien als procesbegeleider van samenwerkingen. Met veel praktische handvatten. Theorie is fijn, maar hoe doe je het werkelijk in de praktijk?”
“Dankzij alle nieuwe inzichten werd mijn werk nog leuker. Ik denk dat ik een betere begeleider kan zijn voor mijn opdrachtgevers. Een geweldig verrijkende opleiding.”
“De uitwisseling met de medecursisten was waardevol. Ieder vanuit een eigen werkveld zoals zorg, bouw, rijksoverheid, commerciële sector, coöperaties en waterschap. We herkennen elkaars dilemma’s. Je kan leren van elkaar en elkaar helpen.”
“Mijn ‘rugzak’ om te werken aan samenwerkingsverbanden, in- en extern, is flink gevuld. Dit heeft een positieve invloed op je eigen functioneren. En je kan anderen ondersteunen in hun rol in de samenwerking.”
“De training over samenwerking tussen organisaties gaf me, ook door de casusgerichte manier van werken, heel veel inzichten en nieuwe handvatten. Common Eye doet zijn naam eer aan met deze training.”
“Tijdens de trainingen van Common Eye is er een goede balans tussen theorie en toepassing wat het mogelijk maakt om het geleerde direct in te zetten voor het begeleiden van teams in de praktijk”
“Qua inhoud wist ik al dat het meer dan goed zou zijn, ik heb heel bewust gekozen voor deze training omdat ik weet dat je voor samenwerkingsvraagstukken bij Common Eye moet zijn.”
In deze tweedaagse training gaan we in op alle aspecten van succesvol samenwerken in netwerken, allianties, ketens en andere samenwerkingsvormen, aan de hand van ingebrachte eigen cases. Jouw persoonlijk leiderschap binnen samenwerkingsverbanden staat daarbij centraal.
Professor Bronkhorstlaan 10
gebouw 92, Terrein Berg & Bosch
3723 MB Bilthoven
info@commoneye.nl
030 207 2020
Copyright © Common Eye®
KvK nr. 59329394
BTW nr. NL 853425243 B01
Rekening: NL92 ABNA 0588132020
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring