Tweedaagse training

Open training Leiderschap in samenwerken 

De training

Netwerken zijn in opmars. In vrijwel alle sectoren verbinden mensen en organisaties zich in netwerken rondom gedeelde vraagstukken of thema’s. Professionals en managers kunnen er niet meer omheen: er wordt steeds meer maatschappelijke waarde gecreëerd in deze netwerken. We hebben echter weinig praktische handvatten om ons op een goede manier tot netwerken te verhouden en succesvol in netwerken te acteren. In deze training willen wij die praktische handvatten voor leiderschap in netwerken bieden. Of je nu als regisseur of als deelnemer participeert in een netwerk: de handvatten zijn relevant voor iedereen.

Wat is leiderschap in samenwerken?

Samenwerken in netwerken, allianties en strategische partnerships blijkt in de praktijk niet eenvoudig. Netwerkleiderschap is nodig om de kans op succesvol samenwerken te vergroten. Deze nieuwe vorm van leiderschap gaat over het creëren van de juiste condities en het vervullen van alle benodigde netwerkrollen. Deze training over Leiderschap in samenwerken helpt die condities en rollen te doorzien en biedt handvatten om hier beter mee om te gaan.

Voor wie is deze training?

Deze training op academisch niveau is voor iedereen die zich netwerkleider mag noemen; mensen die regelmatig samenwerken met anderen over de grenzen van de eigen organisatie, afdeling of groep heen. In het verleden hebben wij mensen met diverse functies mogen trainen, zoals bestuurders, managers, beleidsmedewerkers, professionals, alliantiemanagers, managers strategie & innovatie, transitie- en relatiemanagers.

Je leert:

  • wat de essentie van netwerkleiderschap is
  • de verschillende rollen van netwerkleiderschap te herkennen
  • hoe je met partners een gedeelde ambitie tot stand brengt en kunt bouwen aan vertrouwen
  • hoe je een alliantie of netwerk professioneel kunt organiseren en het proces vorm kunt geven
  • hoe je een samenhangende analyse en beoordeling kunt maken van een samenwerking
  • een brede set aan interventies voor het verbeteren van samenwerking.

De eerstkomende trainingen vinden plaats op:

  • woensdag 18 november en donderdag 19 november 2020
  • woensdag 3 maart en donderdag 4 maart 2021
  • woensdag 21 april en donderdag 22 april 2021
  • woensdag 6 oktober en donderdag 7 oktober 2021.

Deze zijn allen fysiek op locatie, een volgende online training wordt in overleg gepland bij voldoende deelnemers.

Training op locatie

De eerste dag bestaat uit 3 dagdelen (met een avondprogramma), de tweede dag uit 2 dagdelen.
Inclusief de voorbereidende huiswerkopdracht behelst de training ongeveer 24 studie-uren.

De kosten van de tweedaagse training op locatie zijn € 1.500,- inclusief lesmateriaal, eten/drinken en indien gewenst een overnachting, exclusief BTW.

Online training

Deze training bieden wij ook online aan. De online training is qua inhoud vergelijkbaar met de training op locatie en betreft alleen een aanpassing in werkvorm. De gehele training wordt live gegeven en er is constant direct contact met de docent(en).
De training bestaat uit 4 dagdelen. Dag 1 zal tot ongeveer 17.00 uur duren en dag 2 tot ongeveer 15.00 uur.
Inclusief de voorbereidende huiswerkopdracht behelst de online training ongeveer 20 studie-uren.

De kosten van de online training zijn € 995,- exclusief BTW.

Lees hier de ervaring van één van de deelnemers van de online training:

“Ik had eerst mijn bedenkingen over een online training in plaats van op locatie. Maar ik vond het uiteindelijk echt boven verwachting goed gaan. Met een kleine groep en de juiste tijdsindeling met korte pauzes bleef het interessant en goed te volgen. De training was voorzien van goede interactie en opvolging door middel van het kunnen stellen van vervolgvragen live of via de chat. Je krijgt ook de passende individuele aandacht die nodig is en je werkt soms in subgroepjes waar je jouw eigen casus in kan bespreken. Fijn ook dat het twee aaneengesloten dagen waren, daardoor ben je echt even uit je dagelijkse werkritme en kan je je geheel focussen op de materie van de cursus. Qua inhoud wist ik al dat het meer dan goed zou zijn, ik heb heel bewust gekozen voor deze training omdat ik weet dat je voor Samenwerkingsvraagstukken bij Common Eye moet zijn.” – Renée Prins

 

Op de trainingen zijn algemene en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Wil je meer informatie? Download hier de brochure.

Wil je meedoen? Meld je hier aan voor deze training:

Inschrijven tweedaagse training
Overnachting (inbegrepen maar facultatief)
Algemene voorwaarden *

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacy- en cookieverklaring voor meer informatie.